Sněhové pusinky jsou sladkostí, která slaví svůj comeback. Pamatuji si dobu, kdy je lidé odsuzovali za svou přílišnou sladkost. To se ale změnilo. Můžeme je vidět nejen na vánočním stole, nebo jako ozdobu dortů a sladkých barů. Někdo je ani nejí, ale chce je jako dekoraci. Prostě sněhové cukroví “letí” v jakémkoliv tvaru a barvě. Vždycky, když budu mít chvilku, vyzkouším různé recepty a design. A vy si můžete vybrat ten, který se bude nejvíce líbit.
Rychlý na práci, ale náročnější na sušení ( 7 až 8 hodin sušení)
Recept:
2 bílky + 50 g krystal cukru + 37 moučkového cukru + 7 g solamylu
Bílky ušlehejte v pevný sníh, do kterého přidejte cukr krystal. Následně moučkový smíchaný se solamylem. Pak už si sníh naplníme do sáčků a na pečící papír vytváříme si vytvářejte tvary dle libosti. Sušte při teplotě 40 -50 °C dle trouby 7 – 8 hodin. Nesmí být při sundání lepkavé. Můžete sušit až 3 plechy najednou.
Po vyndání z trouby, nechejte krátce vychladnout a hned uložte do uzavíratelné nádoby. Když tohle neuděláte, budete koukat jak se dokážou pěkně rychle nalepit na úplně vše kolem, ale především na vás. Sníh je jednoduchý na přípravu, ale 8 hodinové sušení ztrácí na jednoduchosti receptu. Chcete-li ale hladké pusinky bez vroubků a máte horkovzduch, tak vám tenhle recept bude vyhovovat. 🙂