IF Café

Belgická.jpg venku

Výrobna  zeď  U vchodu

Včera (10.5.2016) byl nádherný den, stvořený přímo na nějaké posezení v kavárničce nebo cukrárně. Už dlouho jsem se chystala navštívit IF Café Ivety Fabešové. A tak jsem vyrazila a to do obou provozoven. Její některé dortíky ve francouzském stylu jsem už měla příležitost ochutnat, ale ta atmosféra její cukrárny mi prostě chyběla. 🙂

Co jsem si dalaS ohledem na počasí a to, že ulice Belgická je celá rozkopaná, tak jako první volba byla cukrárna na Tylovo náměstí. Venku stolečky plně obsazené a tak jsem vkročila dovnitř. Ano, bylo to, jako když jsem před lety byla ve Francii. Stejně takový pocit jsem měla, když jsem se rozhlédla. Ten styl zařízení mi Francii opravdu připomínal.
Třešničkou cukrárny byl prosklený prostor, kde může návštěvník vidět, jak se všechny ty sladkosti připravují. Já ale neměla štěstí, protože po páté odpoledne se už jen poklízelo. I tak byla návštěva příjemná. Ochutnala jsem dortík pod názvem Carachou a pomerančový džus. Ten bych opravdu vyzdvihla, protože takový nápoj si snad uděláte jen doma z čerstvého ovoce.

VýběrPokračovala jsem pak do druhé provozovny v Belgické ulici. Tam už jsem si nechala jen 3 dortíky zabalit. Zde nebylo tolik hostů a tak byl i čas popovídat s obsluhou. Paní byla opravdu příjemná a ke každému dortíku mi sdělila pár zajímavých informaci. Myslím, že majitelka může být na takový personál opravdu pyšná a ostatní cukrárny jí mohou tuhle obsluhu závidět. Na co potřeba upozornit, je vyšší cena zákusků. Přesto však stojí za to ochutnat absolutně jiné chutě s vůní Francie. Prostě chuť běžného zákusku z běžné české cukrárny nečekejte. Tyhle zákusky se vyznačují především tenoučkým korpusem (není ani vidět) a především krémem nebo pěnou. Přiznám se, že jsem korpus ani necítila, jen krém. No, dle fotografií posuďte sami. A kdo nemá čas jet do Francie na něco sladkého, zajděte do IF Café. A pak mi po té francouzské změně písněte na můj blog, jak vám to chutnalo… 🙂

   Pistáciový dortík   Oříškovo-karamelový   Malonová mousse