Svatební dort roku 2016

Nezařazené

Detail poupě-logoLetošní ročník soutěže opět předčil mé očekávání.S ohledem na to, že kategorie Cukářský design byla otevřena pouze jen pro profesionály, nezbylo mi nic jiného než využít jiné kategorie otevřené pro nás, kteří se cukrařinou neživíme. Pronajaté prostory Clarion Cogress Hotelu Prague byly oproti předcházejícímu ročníku větší a tak je pořadatelka využila k propagaci a prodeji firem. Zajímavé bylo i doplnění akce o módní přehlídku. Mě se úroveň přehlídky osobně moc nelíbila, ale možná, že našla své obdivovatele. Na můj vkus se stala soutěž až moc komerční, ale to je dnes zcela běžné. Aby pořadatel zaplatil všechny náklady spojené s akcí, nic jiného mu nezbývá… 🙁

Krásné soutěžní exponáty. Nic víc bych asi nemusela psát. Potěšilo mě, že hlavní cukrářskou kategorii vyhrála Míša Fajmanová, která mě pomohla zasvětit do komplikovaného světa makronek. Dělá nádherné dorty jiné než já, ale jsou také mou inspirací. Nejvíce naplněná kategorie byl Cukrářský objev roku na téma Zima. Škoda jen, že soutěžící nepatřili mezi osoby, které se cukrařinou neživí. Po vyhlášení se na stolech objevily propagační materiály na výrobu dortů a vizitky. Takže také trochu podvod… 🙁  Jinak spousta zajímavých technik a nápadů a tak jsem byla úplně nadšená, že z toho velkého počtu soutěžících jsem se dostala až na 4. místo. Je to můj největší cukrářský úspěch a věřte, že si ho moc vážím. Je za ním mnoho hodin práce a učení se novým technikám.

Tentokrát jsem byla pouze s mou mladší dcerou. I z ní jsem cítila nadšení, protože mít takovou mamku jako jsem já, musí být někdy i na „chocholouška“. Právník, který se zbláznil do cukrařiny – no cvok. Nic jiného si určitě nemyslela… 🙂 Pozorovala vše kolem a nejen ona by uvítala, kdyby byla někde na sále židle, kde by se mohla chvilku posadit. Přesto se mnou vydržela celou akci. Dokonce i to, jak mě poprvé na soutěži diskvalifikovali. Ano, čtete to správně. Mimo svého 4.místa jsem ještě soutěžila i v kategorii cukrových květin. Možná, že právě tady jsem očekávala alespoň 4.místo. To se nestalo a rovnou jsem byla vyřazena. Po vyhlášení však předseda poroty zjistil, že k žádnému porušení nedošlo a mě zbyl jen údiv, že se to opět nijak neřeší…  Nakonec jsem se dočkala pouze omluvné zprávy:

„Omlouvám se paní Daně Tuháčkové v kategorii Modulace cukrových květin za nesprávné rozhodnutí poroty a neoprávněné diskvalifikování. Mýlit se je lidské a jsme moc rádi, že jste nás na tuto chybu upozornila. Pro tuto soutěž se už nedá nic změnit, ale v příštím ročníku se taková chyba už nebude opakovat. Děkuji za pochopení. Lukáš Skála, Soňa“

Proto bych apelovala především na přesně a jasně daná pravidla. Není možné, aby byl někdo vyřazen díky chaotickému hodnocení porotců za něco, co není v pravidlech a ten, kdo pravidla poruší měl jen stržené bodíky. To potom nahrává tomu, že soutěž nemá úroveň jakou by si zasloužila. Mrzí mě, že po absolvování 3.ročníku soutěže, kdy se člověk připravuje dlouhé týdny i měsíce po večerech a víkendech zjistí, že nejsou pravidla daná. Místo, aby si užíval skvělý den na soutěži, musí řešit nepříjemné věci…

Vím, že „kdyby jsou chyby“, ale i tak by mě zajímalo, kolikátá bych se umístnila nebýt diskvalifikace. Přesto, že můj cukrářský věnec neslavil svůj úspěch, nemůžu ho na blog nedat. To bych mu nemohla přece udělat… 🙂
Věnec - ze předu   Věnec-detail - z vrchu
Věnec-detail 2   Věnec-detail
Věnec-detail - zadní část  Věnec-detail - dortík
Věnec-detail, umělé světlo  Věnec-detail, umělé světlo 2
Klobouk

 

Previous Story
Next Story

You Might Also Like