Sociální sítě a sladkosti

Nezařazené
Zdenka detail - retro - úhel pohledu

Vzpomínám na dobu, kdy jsem si s kamarádkama nebo v práci vyměňovala recepty na malých lístečkách. Ta doba se opravdu velmi změnila. Dnes už vás každý odkáže na internet, protože většina z nás z něj čerpá. Mám dokonce pocit, že jídlo jako takové působí pro většinu lidí jako uklidnění a relax. Proto se úplně „roztrhl pytel“ s různými pořady v televizi, vydává se neuvěřitelné množství knížek s recepty a všechny sociální sítě jsou zahlceny skvělými fotografiemi jídla i pití. Možná i kolikrát dojdeme k poznání, že fotografie je úžasná, ale když uvaříme jídlo dle receptu, tak vlastně nic moc. Vše je hodně vytvářeno na efekt a proto můžeme být i často zklamáni tím, čím nás fotografie nalákala. V pořadech se vyskytují ingredience, které jsou někdy i dost finančně nákladné, takže když nakoupíte vše dle receptu, máte pocit, že to dosti vyčerpalo váš rozpočet.

I v jídle nás pohlcují trendy a tak jednou nejíme něco a po roce zjistíme, že to zas tak škodlivé není, ale to co jsme konzumovali celou tu dobu, tak to může způsobit různé nemoce. Mnohdy nám jde „hlava kolem“ z těch různých výzkumů. Někteří se proto pustili do různých forem stravování a tak vynechávají maso, mléčné výrobky a různé jiné, jen aby byli co nejzdravější. Nevím, přiznám se, že i já se někdy dost špatně orientuji v tomto trendu kolem jídla. Proto, když mi někdo řekne, že nejí sladké, nabídnu mu ovoce a v žádném případě se nepouštím do diskuzí. Není důvod. Ať si každý své stravování upravuje dle svého a svých představ. Já od dětství sladké miluji a tak jsem blog postavila na sladkém. Možná, že někdy založím úplně nový blog s vařením, ale zatím tu potřebu nemám. Také se domnívám, že sladkým blogem tak trochu vyplňuji mezírku, kterou většina blogů neposkytuje. Prošla jsem snad opravdu úplně všechny. Většina blogů je celkově o jídle a když má přidané sladkosti, tak marcipánové dorty a sladký design chybí. Většinou je dort potřen krémem a nazdoben živou květinou a různými doplňky jako jsou makronky a bombóny. Někdy se jedná o placku, která je nazdobená ovocem. Hodně blogů je plné buchet, muffinů, cupcaků a jiných sladkostí. Proto jsem založila Marzicake – blog, který bude plný především marcipánových dortů a sladkého designu. To je to, co mě baví a čím se bavím ve svém volném čase…

Pokusím se psát o vše, co se kolem sladkostí děje. Navštívím pro vás různé cukrárny. To, aby jste po konzumaci dortu neměli žlučníkový záchvat stejně jako já před časem. Podíváme se do kaváren a restaurací, které různé sladkosti nabízí. Poinformuji vás o různých kurzech a mrkneme i na současné kuchařky. No, na telku a kuchařské pořady prosím koukejte sami, protože já stále tvořím cukrové květiny a na televizi už moc času nemám… 🙂

Previous Story
Next Story

You Might Also Like