Rolády si pamatuji především z doby mého dětství. Možná si i vy vzpomínáte na světlou a tmavou roládu nabízející snad ve všech cukrárnách před 30 lety. Ta světlá byla posypaná kokosem a ta tmavá měla chuť kakaa a čokolády. No, dnes nevím proč chutnají nějak jinak. I tak jsou mou vzpomínkou na doby, kdy cukrárny nenabízely až tak kreativní sortiment sladkých zákusků a dezertů jako je to nyní. Přesto se i dnes prodávají a mají své příznivce. I já čas od času jednu či druhu doma upeču. Miluji totiž rolády na všechny způsoby. Slané, sladké, s ovocem i bez ovoce.
Tento příspěvek však vznikl díky mému manželovi. To je tak, když to manžel přežene a koupí tolik vitamínů, že nevíte, co s nimi. V jeden víkend 3 kg pomerančů a 2 kg kiwi okamžitě změní všechny vaše cukrářské plány a musíte improvizovat… 🙂
Nakonec byl jeho nákup příjemnou změnou v době chřipek a nachlazení. Možná i díky tomu se držíme. Takže bych měla manželovi vlastně poděkovat, protože roládu s pomerančem a kiwi jsem do té doby nikdy nejedla. Určitě vás překvapí netradiční a příjemně odlehčená chuť. Tak zkuste recept Marzicake.
Napsat komentář