Přesto, že je Marzicake sladkým blogem, neznamená to, že nelze péct sladce i bez cukru. Pomáhá nám v tom především ovoce, různá semínka, ořechy a další suroviny, kterých je kolem nás poměrně velké množství. To, že i takové pečení může být chutné, jsem zjistila už před lety. Bylo to v době, kdy naše starší dcera navštěvovala ještě základní školu. Tehdy jedna z jejích kamarádek začala mít zdravotní problémy s diabetem. Pamatuji si, jak to velmi zasáhlo celou rodinu a především ji samotnou. Správná životospráva a pravidelné dávky inzulínu se stalo každodenním rituálem. Od té doby jsme veškeré dětské oslavy přizpůsobovali i tomu, že je potřeba vyrábět i pochoutky bez cukru.
Tímto příspěvkem bych tedy ráda podpořila 14. listopad Světový den diabetu.
A protože se blíží nejkrásnější dny v roce, můžeme se naladit trochu předvánočně.
Celý recept najdete zde. A vykrajovátka hvězdiček můžete zakoupit zde.