Podzime, jsem připravena

Nezařazené
Podzimní věnec+logo

Kdo z vás navštěvuje blog pravidelně, určitě zaznamenal, že mám velkou zálibu nejen v pečení perníků, ale také ve věncích. A tak i letošní podzim obohatím o další kousek. Tentokrát jsem ale udělala změnu. Oslovila mě kamarádka, která má problémy nejen s kravským mlékem, ale také  s trávením mléčného cukru. Poté, co jsem si nastudovala snad veškeré dostupné informace, jsem si uvědomila, že žádná alergie na laktózu neexistuje. Kamarádka má alergii na kravské mléko a intoleranci laktózy. Což jsou dva podobné, ale v celku odlišné problémy. Pro ní to však znamená vyřazení nejen kravského mléka, ale také řadu dalších mléčných výrobků. Takže mléko, jogurty, smetanu, tvaroh a další, může pouze mají-li označení bez laktózy. V minulosti znamenal tento problém určitě větší zátěž v oblasti stravování, než je tomu dnes. I tak to není až tak jednoduché. Proto bych nějaký ten recept na blogu chtěla zaměřit i na bezlaktózové pečení. I kdyby to pomáhalo jen mé kamarádce, bude to skvělé. 🙂 Věřím ale, že nebude jediná, kdo recepty vyzkouší. Tentokrát si můžete připravit podzimní perníkový věnec. Recept najdete zde.

 

 

Previous Story

You Might Also Like