Marzicake – cukrář – pekař

Nezařazené
Kopie - 22551418_1771419026225118_1735447525_n

Máte-li nějaký zájem nebo něco co vás baví? Dříve nebo později se dostanete do etapy, kdy se potřebujete posunovat někam vpřed. Nestačí vám jen to, co umíte. I přes všechny možné překážky, se prostě snažíte získávat další a další informace a stále se zlepšovat. Když se neposunujete vpřed, že šplháte po zádech jiných lidí, ale svou vlastní pílí, tak je to přínosné nejen pro vás samotné, ale i pro vaše okolí. V poslední době totiž pozoruji kolem sebe, že lidé často pro svůj posun vpřed využívají úspěch druhých a někdy se přímo přiživují. Dnešní svět je totiž nejen o penězích, ale i o kontaktech. A tak ti, kteří sami moc neumí, vyvíjejí svou energii ne na své zdokonalování, ale na zcela jiné metody…

Naštěstí to není můj případ a věřím, že ani váš. Jinak byste nečetli tento blog. Všeho čeho jsem v životě dosáhla, jsem vždy jen vydřela tvrdou prací na sobě samé. Někdy to byla krize, jindy jsem to zvládala s lehkostí.

A tak úplně stejně jsem přistoupila i ke svému největšímu „koníčku“, sladkému tvoření. Přihlásila se do rekvalifikačního kurzu cukrář – pekař. Co bych byla za cukrářku, kdybych neznala tradiční české zákusky. A tak mě po právnické fakultě  čekalo učiliště. Jsem ráda, že jsem tuhle zkušenost načerpala, ale pro člověka, který už něco umí, nemělo smysl očekávat nějaké světovosti. Jednalo se opravdu jen o základy, abyste si například nepletli odpalované těsto s kynutým… 🙂  A proto hned týden po získání tohohle titulu jsem absolvovala kurz francouzských dezertů v kulinářské akademii. To, abych se zas trochu motivovala k nějakému sladkému tvoření. Přesto, že jsem spoustu informací již znala, opět jsem se naučila něco jiného a nového. Získala jsem certifikát, který sice nezajistí to, že můžete v cukrařině podnikat, ale pro mé posunutí vpřed, měl tento kurz více informací, než celá rekvalifikace.

Možná by se ministerstvo školství mělo už konečně zaměřit na všechny učební obory. Zařízení učilišť, provozy, kde probíhá praxe, systém výuky. Vše potřebuje injekci. Lidé, kteří v těchto oblastech pracují, si zaslouží podporu. To, co jsem měla možnost vidět, vypovídá o tom, že tahle oblast školství je dlouhodobě zanedbávaná. A tak se prosím nedivte, že učební obory málo koho lákají. Nakonec se nám může stát, že budou tito lidé chybět, protože i pro ty nestudijní typy je jednodušší díky financím rodičů vystudovat jakoukoliv snazší školu a mít diplom.

Po takové cukrářské masáži, mám zas co trénovat. Proto se těšte na další zajímavé recepty… 🙂

Něco málo z rekvalifikace:

22330855_1766562193377468_1350066732_n 22361322_1766562026710818_1536688399_n 22361034_1766562626710758_1302492924_n 22330720_1766562060044148_259999876_n 22330720_1766562546710766_730915580_n

Něco málo z kurzu francouzských dezertů:

22447542_1771418992891788_1826374725_n  22551418_1771419026225118_1735447525_n 22471348_1771419719558382_54881985_n

A pro ty, kteří se neumí orientovat v nabídce cukrářských kurzů, připravuji příspěvek.

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

Žádné komentáře

Zanechte odpověď