V minulém roce jsem na blogu psala o tom jak miluji podzim. Tentokráte musím přiznat, že tohle období plné barev mám ráda tak, že bych se nejraději procházela v přírodě než kolem sporáku. Podzim je nejen plný barev, ale plný vůní a chutí, které můžete objevovat na zahradách a v lesích. A právě to je důvodem, který mě k pečení i na podzim, neustále táhne. Asi nejvíce mám s tímto obdobím spojené jablka a hrušky. Září a říjen jsou proto měsíce, kdy sním nejvíce jablek z celého roku. Jak rovnou utržené ze stromu, tak z nich peču jako o závod. Kdyby žila má babička, hodně by se divila a zasmála, že jím dokonce i žemlovku. Tu jsem jako dítě neměla vůbec ráda. Našla jsem k ní cestu před pár lety a to díky tomu, že ji neustále vylepšuji o nové a nové chutě. Letos jsem si na žemlovku pořídila i skvělou pomocnici z Tescomy a povýšila chuť o slaný karamel a sekané mandle.
Další podzimní pečení zaměřuji na pálené těsto. Tentokráte padla volba na kytky plněné pařížskou šlehačkou. Ptáte se proč zrovna pálené těsto. Důvodem je vylepšení receptury. Zkoušela jsem těsto s olejem, máslem a s Herou. Musím uznat, že z másla nic moc, takže mi až tolik nevadí jeho současná cena. V poslední době mám pocit, že čím roste jeho cena, tak klesá kvalita. Zatím nejlepší výsledek mám s Herou a řepkovým olejem Lukana. A tak se kolegové v advokátce mohou každý týden těšit do práce, testování stále pokračuje… 🙂
Recepty naleznete v jiných sladkostech. 🙂
Napsat komentář