Letošní podzim

Nezařazené
Žemlovka+logo

Mobil +logoV minulém roce jsem na blogu psala o tom jak miluji podzim. Tentokráte musím přiznat, že tohle období plné barev mám ráda tak, že bych se nejraději procházela v přírodě než kolem sporáku. Podzim je nejen plný barev, ale plný vůní a chutí, které můžete objevovat na zahradách a v lesích. A právě to je důvodem, který mě k pečení i na podzim, neustále táhne. Asi nejvíce mám s tímto obdobím spojené jablka a hrušky. Září a říjen jsou proto měsíce, kdy sním nejvíce jablek z celého roku. Jak rovnou utržené ze stromu, tak z nich peču jako o závod. Kdyby žila má babička, hodně by se divila a zasmála, že jím dokonce i žemlovku. Tu jsem jako dítě neměla vůbec ráda. Našla jsem k ní cestu před pár lety a to díky tomu, že ji neustále vylepšuji o nové a nové chutě. Letos jsem si na žemlovku pořídila i skvělou pomocnici z Tescomy a povýšila chuť o slaný karamel a sekané mandle.
Velké věnečky mobilDalší podzimní pečení zaměřuji na pálené těsto. Tentokráte padla volba na kytky plněné pařížskou šlehačkou. Ptáte se proč zrovna pálené těsto. Důvodem je vylepšení receptury. Zkoušela jsem těsto s olejem, máslem a s Herou. Musím uznat, že z másla nic moc, takže mi až tolik nevadí jeho současná cena. V poslední době mám pocit, že čím roste jeho cena, tak klesá kvalita. Zatím nejlepší výsledek mám s Herou a řepkovým olejem Lukana. A tak se kolegové v advokátce mohou každý týden těšit do práce, testování stále pokračuje… 🙂

Recepty naleznete v jiných sladkostech. 🙂

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

Žádné komentáře

Zanechte odpověď